Splošni pogoji

Splošni pogoji

Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.pamvilicar.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. S trgovino upravlja podjetje:

PAM VILIČAR, d.o.o., Cesta 4. maja 18, 1380 Cerknica, kot ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju ponudnik). Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra);
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, naslov);
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami);
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku);
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave);
 • način plačila in dostave;
 • časovno veljavnost ponudbe;
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop;
 • strošek ob vračilu izdelka;
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Naročilo in dostava izdelkov

S potrditvijo naročila je uporabnik seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine www.pamvilicar.si.

Vsa naročila, prejeta do 14. ure, bodo še isti dan odpremljena prek ponudnika poštnih storitev. Dobava naročila je potem odvisna od ponudnika poštnih storitev (navadno velja pravilo enega do dveh delovnih dni). Naročila, prejeta v petek po 14. uri, ob sobotah, nedeljah ter med prazniki, bodo obravnavana kot naročila, ki so prejeta v naslednjem delovnem dnevu in bodo odpremljena enako, kot je opisano za navadne delovne dni. Cene z DDV-jem za hitre dostave po celotni Sloveniji so enake. Naročnik plača stroške dostave po trenutno veljavnem ceniku. Slednji velja le za Slovenijo (za znesek poštnine pošljete zahtevek po elektronski pošti na sedež družbe).

Spletna trgovina www.pamvilicar.si ne zaračunava uporabe komunikacijskega sredstva (spletne strani www.pamvilicar.si) uporabnikom.

Cene, način plačila in plačilni pogoji

Vse cene navedene na spletni strani so cene brez DDV-ja. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka dalje so vse cene in ostali pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Način plačila v naši spletni trgovini je plačilo po predračunu. Ponudnik kupcu izda račun z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Vse navedene cene artiklov v spletni trgovini www.pamvilicar.si so navedene v euro denarni enoti (€) in veljajo do preklica. Cena poštne storitve se obračunava posebej po veljavnem ceniku pošte Slovenije.

Postopek načina plačila je opisan na spletni strani namenjeni za pomoč uporabnikom. Do plačila celotne kupnine ostanejo izbrani artikli last podjetja PAM VILIČAR, d.o.o..

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dosegljiva na sedežu podjetja (osebni prevzem ali dostava po pošti).

Kupec lahko pridobi kupoprodajno pogodbo (naročilo) na naslednji način:

 •    pošlje zahtevek po elektronski pošti na sedež družbe in/ali
 •    pokliče na sedež družbe na telefonsko številko 040 30 55 30.

Kupec lahko pridobi kupoprodajno pogodbo (naročilo) v slovenskem jeziku (velja za kupce iz območja Republike Slovenije).

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu zagotovil kupoprodajno pogodbo (naročilo) v roku 48 ur od prejema naročnikovega zahtevka v zgoraj navedenih načinih.

Račun o opravljenem plačilu kupnine bo kupec prejel po pošti skupaj z naročenim izdelkom. Na željo kupca se lahko račun pošlje tudi v elektronski obliki.

Odstop od pogodbe

Potrošniki imajo pri nakupu preko interneta skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (od 43. do 45.a člena) pravice pri vračilu naročenih in prejetih izdelkov.

Kupec ima pravico, da v roku 45 dni vrne kupljeno blago brez kakršne koli odškodnine. Vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 14 dneh od prejetja blaga, in sicer na kontaktni e-naslov prodaja@pamvilicar.si, blago pa vrniti v nadaljnjih 30 dneh.

Če z nakupom iz kakršnega koli razloga niste zadovoljni, imate pravico, da odstopite od sklenjene pogodbe – nakupa brez kakršne koli odškodnine ter navedbe razloga, mi pa vam bomo povrnili kupnino. Izdelki naj bodo nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži s priročniki in vsemi garancijskimi potrdili, ki ste jih ob nakupu prejeli. Vračilu izdelkov je potrebno obvezno priložiti tudi fotokopijo originalnega računa. Vračilo lahko kupec pošlje po pošti na naslov PAM VILIČAR, d.o.o., Cesta 4. maja 18, 1380 Cerknica. Stroške vračila blaga krije kupec. Vračila ne bomo upoštevali za izdelke, ki so bili poškodovani ali uporabljeni. Zakon o varstvu potrošnikov v 43. členu določa izjeme, za katere stranka po zakonu nima možnosti vračila.

Spletna trgovina www.pamvilicar.si si pridržuje pravico, da vračilo poškodovanega, uporabljenega izdelka ali izdelka, ki ob vračilu ne vsebuje vseh pripadajočih elementov (škatla, račun, originalno zapakiran, itd.) zavrne na stroške pošiljatelja. Zato vas prosimo, da z izdelkom ravnate gospodarno in pazljivo, saj bomo le tako lahko nemoteno opravili menjavo izdelka ali vračilo kupnine.

Kupnino za vrnjene artikle vam bomo nakazali na vaš transakcijski račun, katerega številko priložite k izdelku, ki ga vračate, oziroma jo pošljite po e-mailu na: prodaja@pamvilicar.si ali na naslov PAM VILIČAR, d.o.o, Cesta 4. maja 18, 1380 Cerknica, s pripisom “vračilo”.

Poštnino vračila plača kupec. Celotno kupnino vam bomo najkasneje v 15 delovnih dneh vrnili na vaš transakcijski račun. Možnost vračila ne velja za blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika - prilagojeno njegovim posebnim potrebam in posledično zaradi svoje narave ni primerno za vračilo.

Možnost vračila ne velja v primeru, da je bila odstranjena originalna embalaža.

Navedena določila ne vplivajo na pravice potrošnika, ki izvirajo iz Zakona o varstvu potrošnikov glede jamčevanja podjetij za stvarne napake.

Varovanje podatkov in zasebnost

V skladu z novo splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) smo prilagodili postopke hranjenja in obdelave podatkov ter se skladno z zakonodajo zavezujemo k varovanju vaših osebnih podatkov in spoštovanju zasebnosti.

Obvezujemo se, da bodo vaši osebni podatki hranjeni, varovani in obdelovani izključno s strani podjetja Pam viličar, d.o.o. Vaši podatki so ustrezno zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem s strani tretjih oseb.

Varovanje zasebnosti in varnost nakupa zagotavljamo tudi z upoštevanjem vseh veljavnih zakonskih obveznosti in priporočil slovenske ter mednarodne zveze potrošnikov.

Vsi podatki, pridobljeni preko spletne trgovine, bodo uporabljeni izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila, poslovanje spletne trgovine in za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov ter ostale potrebne komunikacije.

Upravitelj trgovine podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi bomo za namene uspešne dostave sporočili le uporabnikov naslov za dostavo, e-mail naslov in telefonsko številko. Z uporabnikom bomo vzpostavili stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Informacije

Za morebitne dodatne informacije smo vam ves čas na voljo na prodaja@pamvilicar.si, kjer vam bomo z veseljem pomagali odgovoriti na zastavljena vprašanja, predloge in želje. 

Končna določila

Uporabnik potrjuje ob nakupu, da je v celoti seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine www.pamvilicar.si in da se z njimi strinja. Glede morebitnih sporov se obe strani zavzemata za sporazumno reševanje le teh. V kolikor medsebojnega sporazuma ni moč doseči, je pristojno Okrajno sodišče v Cerknici.

Pridržujemo si pravico do sprememb in napak v cenah in napisanem besedilu.

Uspešno brskanje in nakupovanje vam želi ekipa spletne trgovine www.pamvilicar.si.

 

Viličarji na zalogi

O podjetju

PAM Viličar d.o.o.

Cesta 4. maja 18

1380 Cerknica


Telefon: 08 205 14 90

Več kontaktov

Lokacija podjetja:

Cesta 4. maja 18

1380 Cerknica


Email: prodaja@pamvilicar.si, servis@pamvilicar.si

Banka:

Nova KBM d.d.

Ulica Vita Kraigherja 4,

SI - 2000 Maribor

IBAN: SI56 0400 1004 8986 056

SWIFT/BIC: KBMASI2X

ID št. za DDV: SI20177321

Matična št: 2213494000

Prijava na e-novice

Postanite prejemnik naših e-novic in za posebne ponudbe, promocije ter novosti boste izvedeli prvi!

PAM Viličar d.o.o. © 2024, vse pravice pridržane, Splošni pogoji, O piškotkih,
izdelava spletne strani: Ekosplet

SWEDMACH

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa se namestijo šele po vašem strinjanju in niso nujni za delovanje spletne strani. Več o piškotkih.

Shrani in zapri